با موچين خداحافظي كنيد
علت اصلي ريزش ابروها با افزايش سن چيست؟
علت اصلي ريزش يا كمپشتشدن ابروها همراه با افزايش سن در عامه خانمهايي كه از بيماري يا ناراحتي خاصي رنج نميبرند، برداشتن و مرتبكردن نادرست ابروهاست. به طوري كه معمولا دخترخانمهاي نوجوان و جوان ابروهاي خوب و پرپشتي دارند اما به مرور زمان حجم ابروهاي آنها كم ميشود تا جايي كه خيلي از خانمها پس از رسيدن به سن سالمندي ديگر ابروي چنداني برايشان باقي نميماند.
آيا منظورتان از برداشتن نادرست ابروها استفاده از موچين براي اين كار است؟
دقيقا همينطور است! معمولا خانمها براي برداشتن و تميز كردن ابروهاي خود از موچين استفاده ميكنند و كار نازككردن و مدل دادن به ابروهايشان را هم توسط موچين انجام ميدهند. گاهي با استفاده از موچين، تنها ساقه مو خارج نميشود بلكه در ريشه يا فوليكول مو هم يك خونريزي ميكروسكوپي اتفاق ميافتد و همين خونريزي ميتواند باعث فيبروز شدن يا مردن ريشه مو شود. در اين صورت ريشه موهاي ابرو از كار ميافتند و ديگر به صورت ساقه از پوست قسمت ابروها بيرون نميآيند. به همين دليل بعد از چندين سال برداشتن ابروها با موچين، خانمها احساس ميكنند كه ابروهاي آنها كمپشت و تنك ميشود.
به نظر شما چاره چيست؟
حذف موچين از لوازم آرايشي ابرو و استفاده از تيغ و قيچي براي مرتبكردن و حالت دادن به ابروها. اگر خانمي تا آخر عمرش هم ابروهاي خود را با استفاده از موچين و تيغ ابرو مرتب كند بايد مطمئن باشد كه هيچ ريزشي در موهاي ابرويش حس نخواهد كرد و حتي در دوران سالمندي هم ابروهاي پرپشت و زيبايي خواهد داشت. با اين حساب ميتوان گفت كه تراشيدن، بهترين راه برداشتن ابروهاست اما براي برداشتن موهاي زائد ساير قسمتهاي صورت مانند چانه، گونهها يا پشت لب ميتوان از روشهايي مانند اصلاح سنتي با بند يا موچين استفاده كرد تا موهاي اين قسمتهاي صورت به مرور زمان كمتر شوند و ديرتر رشد كنند.
برخي از افراد ادعا ميكنند كه استفاده از مداد يا سايه ابرو باعث ريزش ابروها ميشود. آيا اين ادعا درست است؟
نه، مداد كشيدن يا استفاده از سايه ابرو در افراد سالمي كه هيچ مشكل يا حساسيت پوستي نداشته باشند باعث ريزش ابروهايشان نميشود. يعني اگر خانمها با استفاده از ژل ابرو و سايه ابرو دچار التهاب، سوزش يا خارش نميشوند، ميتوانند بدون دغدغه از اين لوازم آرايشي (البته در صورت استاندارد بودن) استفاده كنند. اما اگر فردي به مواد موجود در مداد يا سايه حساسيت داشته باشد و با استفاده از آنها دچار خارش و سوزش در ناحيه پوست ابروها شود، ممكن است موهاي ابرويش به دليل اين حساسيت، كمي صدمه ببينند. البته بايد تاكيد كرد كه اين صدمه ديدن با يكي دوبار خارش و التهاب هم اتفاق نخواهد افتاد.
آيا از نظر علمي رنگ كردن مداوم ابروها ميتواند باعث ريزش آنها شود؟
نه، رنگ كردن ابروها ميتواند باعث خشكي و شكنندگي موهاي ابرو شود اما اين كار به هيچ عنوان باعث از بين رفتن ريشه ابروها نميشود. ضمن اينكه وقتي خانمها ابروهاي خود را روشن ميكنند به طور طبيعي ممكن است اين روشن شدن موها باعث كمپشتتر به نظر رسيدن آنها بشود. در هر صورت با از بين رفتن رنگ و رشد مجدد ابروها، آنها دوباره به حالت قبلي خود برميگردند.
شما استفاده از برخي گياهان دارويي يا روغن بادام تلخ را براي تقويت ابروها توصيه ميكنيد؟
نه، اگر شما ابروهاي خود را در تمام روغن بادامهاي دنيا هم بخوابانيد، هيچ تغييري در پرپشت شدن آنها به جز تلقين حس نخواهيد كرد. به طور كلي وقتي كه فوليكول و ريشه مويي مانند ابرو از بين برود، هيچ مادهاي نميتواند باعث رشد مجدد آن شود. اين كار تنها با يك روش امكانپذير است.
چه روشي؟
پيوند مو كه البته اين روش هم چندان قابل توصيه نيست. چون براي پيوند مو به ابروها بايد كار جراحي انجام شود كه آن هم چندان ساده نيست. ضمن اينكه از موي سر براي پيوند استفاده ميشود و از آنجايي كه رشد موهاي سر بيشتر از ابروهاست، افرادي كه تحت پيوند قرار ميگيرند، بايد مدام با يك قيچي در حال مرتب كردن ابروهاي خود باشند.
اختلالهاي هورموني هم ميتوانند باعث ريزش ابروها شوند؟
بله. بسياري از بيماريها ميتوانند برخي از افراد را دچار مشكلات مربوط به مو - از جمله موي ابروها - كنند. بعضي از ناراحتيهاي هورموني مانند بيماري تيروييد ميتوانند باعث خشكي و شكنندگي موها شوند. بيماري آلوپسي هم كه يك بيماري خودايمني است، ميتواند باعث التهاب ابروها و ريزش تكهاي (مانند سكه) و غيريكنواخت آنها شود. به علاوه ممكن است برخي از ناراحتيهاي رواني هم روي ريزش ابروها تاثير بگذارند. مثلا برخي از افراد عادت دارند هنگام استرس و اضطراب با موهاي خود بازي كنند و موي سر، مژه، سبيل يا ابروي خود را بكنند. اين بيماران سايكوسوماتيك هستند؛ يعني آنها فقط با كندن برخي از موهاي خود در اثر استرس و فشارهاي رواني احساس آرامش ميكنند و بايد براي درمان به روانپزشك ارجاع داده شوند. نام اين بيماري هم تريكوتيلومانيا يعني اجبار به كندن مو است.
آيا عادتهاي تغذيهاي هم ميتوانند بر ريزش يا تقويت موهاي ابرو تاثيرگذار باشند؟
بهطوركلي تغذيه ميتواند در رشد يا ريزش موهاي سر نقش بسيار پررنگي داشته باشد اما تاثير تغذيه بر رشد و ريزش ابروها مانند موي سر نيست.
برچسب: ،
ادامه مطلب